Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ... ΤΗΣ Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ...

Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι σκοντάφτουν στα σπασμένα πεζοδρόμια 
Volcano στα Ν.Φλογητά , άνετος χώρος , άνετη στάθμευση
χειροποίητη πίτσα , μακαρονάδες , κρεατικά και φρέσκα ψάρια ..




Η  Ν. Καλλικράτεια ανέκαθεν ήταν και είναι η πρώτη περιοχή που γεμίζει τουριστικά από τη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία αλλά και τις γειτονικές χώρες σαν κοντινός τουριστικός προορισμός και η τελευταία που αδειάζει από τουρίστες . 

Όμως έχει ένα μαύρο χάλι τόσο από θέμα στάθμευσης , παρεχόμενων υπηρεσιών ( δημοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες ... ) και αισθητικής ..

Είναι μια άναρχη πόλη σε ορισμένα σημεία όπου κάποιος επισκέπτης χάνεται μέσα στα στενάκια με τους μονοδρόμους .. αυτό βέβαια είναι θέμα ρυμοτομικό και είναι το τελευταίο .. 

Όμως στην πλατεία , στο κεντρικότερο σημείο της Ν. Καλλικράτειας που θα έπρεπε να είναι όλα σωστά , ουσιαστικά τίποτα δεν είναι καλό , εξαίρεση μόνο ο πεζόδρομος ...

Η πλατεία είναι σκοτεινή , δεν έχει φανοστάτες , περπατάνε ηλικιωμένοι και σκοτάφτουν στα σπασμένα πεζοδρόμια , προχωράνε άνθρωποι και επειδή δε βλέπουν πατάνε ακαθαρσίες ζώων .. 
Αδέσποτα στην πλατεία κοπρίζουν όπου βρουν .. σκουπίδια παντού πεταμένα .. 

Όχι κύριοι .. η Ν. Καλλικράτεια είναι μια πόλη που την επισκέπτονται 100.000 κόσμος είναι δυνατόν να είναι σ αυτό το χάλι ..Ο Δήμος πρέπει να ξεκινήσει εκστρατεία ανάπλασης της πλατείας με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος .. και λιγότερο θόρυβο και εμπόδια στους τουρίστες ...

Καλή σεζόν ..
΄
Άρθρο του Π. Παναγιωτίδη . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου